Laatste nieuws:

LAS VEGAS, NEVADA (VS), 12 januari 2015 12:06

Meccano-robot krijgt applaus in Vegas (video)

Tijdens de CES in Las Vegas afgelopen donderdag won een Meccano-robot een ‘Last Gadget Standing’ wedstrijd. De Meccanoid G15 is een programmeerbare, lopende en pratende open source robot.

'
1/1

In 2013 werd het merk Meccano overgenomen door Spin Master. Al sinds 1901 is het een bekende bouwset voor kinderen. Met metalen strips, plaatjes, wielen, assen en meer kan van alles worden gebouwd. De Meccanoid-robot oogstte veel applaus tijdens de CES in Las Vegas. Het publiek stemde tijdens de ‘Last Gadget Standing’ door het hardst te klappen voor de Meccanoid en bezorgde de robot zo de eerste prijs.

Ben Gadbois, wereldwijd directeur van Spin Master: “Het publiek heeft luid en duidelijk van zich laten horen. [Deze award] is een grote waardering voor de creativiteit en innovatie die in onze robot gestopt zijn.” Met deze robot wil Spin Master kinderen van vijf tot veertien jaar oud aanmoedigen om met plezier te leren van het bouwen, aanpassen en programmeren van robots.

Ontwerp

Eenvoud stond centraal bij het ontwerpproces van Spin Master. De robot heeft motor-aangedreven voeten. Slimme servo’s dienen als motoren en positioneringssensoren. Meccanoid G15 KS heeft zes armservo’s en twee hoofd- en nekservo’s. De robot kan animaties opnemen en afspelen, is uitgerust met stemherkenning en kan communiceren met slimme apparaten via Bluetooth Low Energy.

Programmeren

De robot kan geprogrammeerd worden met een programmeertaal, of doormiddel van het zogenaamde ‘Learned Intelligent Motion’ (LIM). Met LIM kun je zelf de bewegingen van Meccanoid opnemen en deze beweging en jouw spraak worden opgenomen en later afgespeeld. Je drukt op de ‘record’ knop op de borst van de robot, beweegt de armen met de hand en drukt weer op dezelfde knop om te stoppen met opnemen. Met een druk op de ‘play’ knop worden alle handelingen weer gereproduceerd door de Meccanoid.

De Meccanoid kit is zelf te bouwen en wordt later dit jaar uitgebracht voor 399 dollar (ongeveer 340 euro). Of de kit ook in Nederland te koop zal zijn is momenteel nog niet bekend.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden