Laatste nieuws:

LAS VEGAS (VS), 5 januari 2015 12:09

Virtual reality monitor aangekondigd (video)

Op de CES 2015 heeft IT-bedrijf Hewlett-Packard (HP) een virtual reality monitor gedemonstreerd. Met de monitor en bijbehorende bril en pen wordt het mogelijk om objecten in 3D te bekijken en te bewerken.

De HP Zvr virtual reality monitor'
De HP Zvr virtual reality monitor
1/1

Het Zvr Virtual Reality Display van HP werkt als volgt: aan de bovenrand van het scherm zitten vier camera’s die detecteren waar de gebruiker naar kijkt. De weergave op het scherm wordt vervolgens live aangepast. Met een pen (stylus) die met een snoer vastzit aan het scherm kan een gebruiker objecten manipuleren. Doormiddel van een passieve 3D-bril wordt het diepte-effect gecreëerd.

Techniek

De Zvr heeft een beeldschermdiagonaal van 23,6 inch (60 cm) en een resolutie van 1920 x 1080 pixels. Het scherm wordt op een computer aangesloten via duallink-dvi of displayport en moet in de lente van 2015 op de markt komen. Prijzen werden nog niet officieel genoemd, maar tijdens een demonstratie gaf een HP-medewerker aan dat dit waarschijnlijk ergens rond de 50.000 dollar (42.000 euro) zal gaan uitkomen.

CAD-toepassingen

Doelgroep voor de virtual reality monitor zijn onder andere ontwerpers, medische toepassingen, de educatieve markt en wetenschappers. Zo zal een dergelijk display zeker nuttig zijn voor ingewikkelde CAD-ontwerpen en industriële toepassingen.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden