Laatste nieuws:

BEDFORD, MASSACHUSETTS (VS), 15 december 2014 13:57

Educatieve robot voor de enthousiaste hacker (video)

iRobot, bekend van de Roomba-stofzuigers, heeft de iRobot Create 2 uitgebracht. Deze robot is speciaal bedoeld voor docenten, studenten en ontwikkelaars. Of je nu net beginnend programmeur bent, of gevorderde robotica-student, met deze robot kun je alle kanten op.

'
1/1

Veel educatieve robots zijn heel complex en duur, of juist weer te simpxel. iRobot denkt nu de perfecte tussenoplossing te hebben voor mensen die simpel willen beginnen, maar ook geavanceerde mogelijkheden willen hebben.

iRobot Create 2

De Create 2 is eigenlijk gewoon een Roomba 600 stofzuiger. Maar in plaats van stofzuigeronderdelen zitten er allerlei voorgemarkeerde plekken op het apparaat waar je zelf je eigen hardware kunt monteren. Denk bijvoorbeeld aan camera’s en grijparmen. Zelfs alle plekken waar je veilig kunt boren en zagen staan voorgemarkeerd op de behuizing van de Create 2.

Bouw je eigen robot

Volgens iRobot CEO Colin Angie is de Create 2 een fundering voor je eigen robotproject en bewust heel betaalbaar gehouden. De robot is rechtstreeks te gebruiken via USB-kabel, terwijl geavanceerde gebruikers zelf de robot kunnen uitbreiden met Arduino- of Raspberri Pi-elektronica. Ook biedt iRobot 3D-modellen van onderdelen aan die je met behulp van een 3D-printer zelf kunt maken. En slimme engineers verzinnen natuurlijk zelf ook nieuwe 3D-geprinte onderdelen en hulpstukken voor de Create 2.

De Amerikaanse adviesprijs voor de Create 2 is 200 dollar (ruim 160 euro). Wanneer de robot officieel in Nederland verkrijgbaar is, was op het moment van schrijven nog niet bekend.

Klik hier voor meer informatie over de iRobot Create 2.

bron: iRobot

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden