Laatste nieuws:

MEPPEL, 15 december 2014 12:02

Industrie 4.0: schakelapparatuur in de industriële productie van morgen

Op de SPS IPC Drives 2014 toonde Steute niet alleen het nieuwe schakelmateriaal voor serieproductie van haar business units Automation, Extreme en Wireless; ook de vraag welke taken schakelapparatuur zal gaan vervullen binnen de industriële productie van morgen, i.c. na de vierde industriële revolutie, werd door het bedrijf aan de orde gesteld.

'
1/1

Een speciaal voor dit doel gebouwd demonstratiesysteem was het hart van de presentatie. Een ‘e-Kanban systeem’ voor montagewerkplekken registreerde automatisch wanneer een operator een container vanaf een bewegende schap verwijderde. Hierbij werd een tuimelschakelaar in een draadloze positieschakelaar, gevoed door een long-life batterij, geactiveerd.

State-of-the-art

Dit type draadloze schakelaar is momenteel state-of-the-art. Wat fundamenteel nieuw is, is de wijze waarop de signalen worden verwerkt. De schakelapparatuur is uitgerust met een door Steute ontwikkeld softwareplatform, dat integratie in klantspecifieke communicatienetwerken mogelijk maakt. Dit zorgt voor de grootst mogelijke flexibiliteit bij het toewijzen van functies en het verstrekken van informatie.

Internet der dingen

De gebruiker kan beslissen of de draadloze schakelapparatuur met behulp van deze technologie in het ‘Internet of Things’ moet communiceren via hun eigen IP-adres, per WiFi of via andere lokale netwerken. Het softwareplatform is daarbij fundamenteel veelzijdig. Het demonstratiesysteem visualiseerde de integratie van de draadloze schakelapparatuur in ‘Industrie 4.0’ productie-installaties - en de Steute-medewerkers hielden expertgesprekken met bezoekers op de stand.

bron: forTop

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden