Laatste nieuws:

POONA, 8 december 2014 12:09

Plasticafval wordt 3D-printfilament (video)

In een tijd waarin afvalbeheer en hergebruik bijzonder belangrijk zijn voor de duurzaamheid van onze planet, laten vooruitstrevende, maatschappelijk verantwoorde ondernemingen als Protoprint zien dat je afvalbeheel en technologie kunt combineren om nieuwe, nuttige producten te creëren.

Het resultaat: 3D-printfilament.'
Het resultaat: 3D-printfilament.
1/1

ProtoPrint is het geesteskind van Sidhant Pai, een 21-jarige viederjaars engineering-student aan het MIT. Hij lost niet alleen het vervuilingsprobleem op door een van de schadelijkste en niet-afbreekbare substanties - plastic - op, maar produceert er bovendien goedkoop en nuttig 3D-printmateriaal mee.

Het idee

Pai's in Poona (India) gevestigde startende onderneming maakt gebruik van de diensten van afvalverzamelaars die er er het benodigde plasticafval afleveren. Gewoonlijk werd plastic pas op de vuiklnisbelt gescheiden van het andere afval en het werd dan verkocht aan handelaren. De afvalverzamelaars kregen maar een minimale vergoeding - vaak minder dan 70 cent per dag.

Protoprint zet filament-productiefaciliteiten neer bij de vuilnisbelten en als de verzamelaars hun plastic daar rechtstreeks inleveren verdienen zij voor dezelfde hoeveelheid zo'n vijftien maal meer. Protoprint heeft momenteel een pilot ‘Filament Lab' opgezet in Pune, in samenwerking met SwaCH (Solid Waste Collection and Handling), een coöperatie van afvalverzamelaars.

Bron: vyapaari.in en 3D Printing Materials Conference

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden