Laatste nieuws:

SEATTLE, WASHINGTON (VS), 1 december 2014 12:26

Amazon’s Kiva-robots zijn harde werkers (video)

In het warenhuis van de Amerikaanse mega-webwinkel Amazon.com is het een drukte van jewelste. Het hele orderpicksysteem van de gigant is overgestapt op de Kiva-robots van Kiva Systems.

De Kiva-robots schroeven zich vast onder een stelling en rijden vervolgens zelf naar hun bestemming toe.'
De Kiva-robots schroeven zich vast onder een stelling en rijden vervolgens zelf naar hun bestemming toe.
Rechts
1/2

Vroeger moest een orderpicker van Amazon zelf zijn of haar weg vinden in het magazijn. Een tijdrovende bezigheid. Nu de Kiva-robots zijn geïntroduceerd is de productiviteit van de orderpickers enorm gestegen. De mensen hoeven namelijk niet meer constant heen en weer te pendelen tussen de schappen. Nee, dankzij Kiva komt de complete stelling naar ze toe.

Kiva-robots

De nieuwste Kiva-robots zijn afgelopen zomer in gebruik genomen bij tien opslagloodsen van Amazon in Washington, Floride, New Jersey, Texas en Californië. In totaal heeft Amazon nu 15.000 magazijnrobots 'in dienst', verdeeld over vijftig magazijnen.

De robots rijden onder een stelling, schroeven zichzelf vast, en rijden met stellage en al naar een medewerker toe, die het item uit de stelling pakt. Ook het vullen van de stellingen bij binnenkomst van nieuwe voorraad gebeurt op eenzelfde manier. Volgens een woordvoeder van Amazon scheelt dit al snel 15 minuten tijd per order.

Verbeterd

In maart 2012 nam Amazon.com robotfabrikant Kiva Systems over voor het enorme bedrag van 775 miljoen dollar (622 miljoen euro). Dit was de op één na grootste acquisitie van Amazon. Sindsdien heeft Amazon de robots geleidelijk verbeterd. De nieuwste Kiva-robots kunnen de helft meer inventaris uitleveren dan oudere versies van de robot.

Volgens Amazon vallen er geen ontslagen door het ‘aannemen’ van de robots. Integendeel: het bedrijf heeft juist flink wat mensen aangenomen. De afgelopen jaren heeft Amazon het aantal medewerkers ruwweg verdubbeld. Volgens Amazon helpen de robots juist de productiviteit en zorgen ze ervoor dat de medewerkers ander en gevarieerder werk kunnen verrichten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (7)...

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Rollon Lineairtechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Pilz Nederland

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden