ZOETERMEER, 27 november 2014 11:38

Zesde Hydrauliek Symposium ‘zeer succesvol’ (video)

13 November 2014 werd door de Federatie Aandrijven en Automatisering (FEDA) en de Vereniging Platform Hydrauliek (VPH) het 6de Hydrauliek Symposium op rij georganiseerd. Dit jaar had het symposium het onderwerp “Hydraulics & Maintenance”. De locatie was wederom het Cinemec Theater in Ede. Met meer dan 200 bezoekers een zeer geslaagde dag.

In het totaal hielden 20 sprekers uit Finland, Engeland, Duitsland, Zwitserland, België en Nederland een presentatie. Tevens werd gedurende het symposium het boekje ‘Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel; De feiten.’ gepresenteerd. Binnen zowel de hydrauliekindustrie als in de medische wereld is de kennis nog zeer beperkt over ongevallen met vloeistoffen die onder druk staan en hoe te handelen in een dergelijke situatie. Hiervoor is door de FEDA , in navolging van de BFPA (British Fluid Power Association ) het rode boekje ‘Medisch spoedgeval, Hydraulisch hoge druk injectieletsel; De feiten’ ontwikkeld.

Dit boekje is een praktische en waardevolle tool voor iedereen die met of rond hydraulische systemen werkt. Bij een injectie kan er een kritieke situatie ontstaan waarbij snel handelen essentieel is om blijvend letsel zoveel mogelijk te kunnen voorkomen. Het boekje beschrijft de juiste methoden voor de eerste spoedbehandeling op de werkvloer en geeft richtlijnen voor artsen.

Nieuw fenomeen

Een geheel nieuw fenomeen dit jaar was het presenteren van de extracten en presentaties in digitale vorm doormiddel van een gratis E-reader die de bezoekers bij binnenkomst kregen. Op deze wijze had iedere bezoeker direct alle informatie digitaal tot zijn beschikking. Ook de mogelijkheid voor bedrijven zich te presenteren door middel van de inmiddels bekende tabletops kende dit jaar een flinke groei.

In totaal presenteerden zich dit keer 27 bedrijven die een directe of indirecte relatie met de sector hydrauliek hebben. Het symposium werd afgesloten met een forumdiscussie waarbij het publiek de mogelijkheid kreeg die 20 sprekers te bestoken met hun vragen. Dit leverde interessante inhoudelijke discussies op over onderhoudsintervallen, de mogelijkheden van online conditioning monitoring, de impact van de machinerichtlijnen op onderhoud en de veiligheidsaspecten die een belangrijke rol spelen bij slangen en leidingen onder druk (Fluid Injection).

De digitale bestanden (extracten en presentaties) zullen in december via de site www.dfpc.nl beschikbaar komen.

bron: FEDA

Foto's:

Zesde Hydrauliek Symposium ‘zeer succesvol’ (video)

© Aandrijvenenbesturen.nl