Laatste nieuws:

TIENEN (BELGIë), 20 november 2014 13:27

Zorgrobot schildert met kunstenaar Pim Smit

De inmiddels wereldberoemde zorgrobot ZORA is door kunstenaar Pim Smit uitgenodigd om samen een kunstwerk te maken voor de stichting To Walk Again van de Belgische triatleet Marc Herremans. ZORA aanvaardde de uitnodiging van harte.

ZORA'
ZORA
1/1

Deze bijzondere schildersessie vindt plaats op vrijdag 21 november 2014 om 13.30 u bij Galerie Pim Smit te Tienen (België). Robot ZORA zal de grote meesters uit de kunstwereld bestuderen en vervolgens het penseel oppakken om samen met Pim kunst te maken.

ZORA

De humanoïde robot kreeg de naam ZORA: Zorg Ouderen Revalidatie en Animatie. ZORA is een 57 centimeter hoge programmeerbare robot die over allerlei sensoren beschikt. De robot wordt onder meer ingeschakeld bij revalidatieoefeningen in verpleeg- en verzorgingstehuizen en ziekenhuizen. ZORA is de eerste humanoïde robot ter wereld die effectief met mensen wordt ingezet – een Belgische primeur.

ZORA wordt ingezet in woonzorgcentra bij ouderen, in revalidatiecentra of scholen bij kinderen met autisme en op eenheden neurologie of pediatrie in een ziekenhuis. In België is ZORA reeds in 24 verschillende WZC’s, ziekenhuizen en scholen actief.

Kunstenaar Pim Smit

Pim Smit maakte eerder al kunst met Eddy Merkcx, Kim Clijsters, Scala & Kolancy Brothers, Jean Marie Pfaff, Jan Ceulemans, Freddy de Kerpel, Tia Hellebaut, Marc Herremans, Richard Krajicek, Edwin van der Sar, Clown Bassie en vele anderen.

De kunstenaar is uitermate benieuwd naar de abstracte kwaliteiten van robot ZORA, die haar eerste kunstwerk zal maken... wederom een unicum!

Het eerste ZORA & SMIT kunstwerk zal worden aangeboden aan Marc Herremans op zaterdag 29 november 2014 tijdens het Night To Walk Again Gala in Knokke.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden