Laatste nieuws:

DEVENTER, 10 november 2014 12:18

Ontwerpen voor maakbaarheid

Tijdens het ontwerpproces is het niet alleen van belang dat de juiste keuzes worden gemaakt inzake de maakbaarheid, maar ook dat deze keuzes op het juiste moment worden genomen: niet te laat, maar zeker ook niet te vroeg.

Erik Tempelman'
Erik Tempelman
1/1

Deze keuzes houden verder ook nagenoeg altijd afwegingen in: vrijwel alles is immers te maken, en het is dus meer de vraag of de gewenste functionaliteit (vorm, afmetingen, materiaal, seriegrootte, en look & feel) wel tegen acceptabele kosten, en met voldoende kwaliteit, kan worden gerealiseerd. Erik Tempelman, TU Delft, presenteert op de Constructeursdag 2014 een raamwerk  waarmee constructeurs en ontwerpers gedurende het ontwerpproces op de juiste wijze, en op de juiste momenten, de benodigde afwegingen kunnen maken. ‘Kosten' omvat hierbij ook aspecten als time-to-market en duurzaamheid, ‘kwaliteit' ook een aspect als reproduceerbaarheid.

Kijk hier voor mer informatie

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden