BOSTON, MASSACHUSETTS (VS), 6 november 2014 13:38

Campagne gestart voor 4,5 meter hoge vechtrobots (video)

MegaBots Inc. is een nieuw Amerikaans bedrijf dat vechtrobots wil gaan bouwen van pakweg 4,5 meter hoog. Het bedrijf heeft een Kickstarter-campagne gestart en hoopt zo het benodigde kapitaal van 1,8 miljoen dollar (1,4 miljoen euro) binnen te halen. Let’s get ready to rrrrrumble!

Volgens de mannen van MegaBots zijn robots voor het leger of reddingswerkzaamheden maar saaie kost. Ze zetten in op puur amusement en hebben een grootse visie van een arena vol 7 000 kilo wegende tweebenige vechtrobots (ook wel ‘Mechs’ genoemd) die elkaar te lijf gaan. De robots worden bemand door twee mensen: een piloot en een schutter. Een soort Mechwarrior of Titanfall dus, maar dan in het echt.

Prototype

Nu verschijnt er wel vaker onzin op Kickstarter, dus heeft MegaBots een prototype ontwikkeld. Deze testversie bestaat uit een bovenlijf, arm en wapensysteem dat paintballs afschiet met een snelheid van 193 km/h. Het uiteindelijke model gaat wel wat ingewikkelder worden. Die robot moet namelijk ook nog op twee mechanische benen kunnen lopen. Iets waar de technici van MegaBots ongetwijfeld nog een flinke kluif aan gaan hebben.

Strijd der titanen

Mocht het MegaBots lukken om de 1,8 miljoen dollar binnen te halen ([de Kickstarter van MegaBots3 loopt nog 22 dagen, indien iemand ze wil steunen) dan willen ze het geld gebruiken om twee werkende robots te bouwen. Van geïnteresseerde bedrijven die 10.000 dollar of meer storten komt zelfs het logo op één van de robots te staan. En voor diegene die liever een robot helemaal voor zichzelf wil hebben: ze zijn te koop voor 1 miljoen dollar per stuk.

bron: Engadget

Foto's:

Campagne gestart voor 4,5 meter hoge vechtrobots (video)

Het prototype van de MegaBot 'Mech'.

© Aandrijvenenbesturen.nl