Laatste nieuws:

CHUO-KU KOBE (JAPAN), 3 november 2014 12:27

Robot verkoopt Nescafé koffiemachines in Japan (video)

Nestlé Japan gaat robots gebruiken om Nescafé koffiemachines te verkopen. Nestlé zet deze robots in om merkbekendheid te creëren bij de consument.

'
1/1

Nescafé gebruikt de menselijke robot Pepper om Nescafé Dolce Gusto en Nescafé Gold Blend Barista koffiemachines te verkopen. In winkels voor huishoudelijke apparaten in Japan staan deze robots vanaf december 2014.

Stem en emotie herkennings technologie

Pepper is de eerste robot die emotie van de mens kan lezen en hierop kan reageren. De robot kan gezichtsuitdrukkingen lezen. Daarnaast kan hij luisteren naar de toon van een stem om te analyseren hoe de persoon zich voelt. Dit is mogelijk door de laatste stem en emotie herkennings technologie. Pepper is ontwikkeld door Softbank Robotics en Alderbaran Robotics SAS.

Japanse innovatie

“Pepper kan de producten en diensten van Nescafé uitleggen en kan in gesprek gaan met de consument. Ik hoop dat deze robot de wereld over gaat als voorbeeld van een Japanse innovatie”, aldus Kohzoh Takaoka, president en CEO van Nestlé Japan.

Duizend winkels

De robot start met de verkoop van Nescafé’s koffiemachines in ongeveer twintig winkels. Nestlé is van plan deze robot landelijk in te zetten in ongeveer duizend winkels voor het einde van 2015. 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden