Laatste nieuws:

'S-HERTOGENBOSCH, 30 oktober 2014 13:17

Veilig Werkt Beter 2014 - meer winst met veilig werken

Van 4 tot en met 6 november vindt in de Brabanthallen ’s-Hertogenbosch Veilig Werkt Beter 2014 plaats. Het grootste vakevent over veilig en gezond werken van Nederland is dit jaar fors groter. Niet voor niets want in deze economische tijden biedt veilig en gezond werken de kans op meer rendement voor bedrijven en overheden.

'
1/1

Arbeidsveiligheid leidt tot meer efficiency en minder kosten. Veilig werken biedt meer kans op het genereren van nieuwe opdrachten door te voldoen aan de veiligheidseisen zoals OHSAS 18001 en VCA gesteld door potentiële klanten. ‘Meer winst met veilig en gezond werken’ is het thema van Veilig Werkt Beter 2014 en dat komt ook in het uitgebreide programma van voordrachten aan bod.

Op dinsdag 4 november zal om 12.00 uur in het theater Esther de Kleuver, Directeur Gezond & Veilig werken van het ministerie SZW aandacht vragen voor het belang van veilig en gezond werken, psa en de campagne ‘Check je werkstress’. Aansluitend zijn de uitreiking van de Veilig Werkt Beter 2014 Innovatie Award en de onthulling van de resultaten van de veiligheidsspiegel waar de markt vragen over o.a. het in bezit zijn van een RI&E en de wettelijke verplichtingen over thuiswerken heeft beantwoord.

Een greep uit het programma van meer dan 50 voordrachten:

Veilig aan het werk door gezond eten
De gezonde eetcultuur binnen een bedrijf zorgt ervoor dat er veilig gewerkt wordt, de performance verhoogt en het risico op een bedrijfsongeval verkleint.

Leiderschap en veiligheid
Direct leidinggevenden spelen een maatgevende rol bij het ontwikkelen van veiligheidsgedrag. Omgaan met tegenwerpingen etc.

Zitten kan de gezondheid ernstig schaden!
De gevolgen van passief zitten en inactiviteit kan de gezondheid ernstig schaden en beweeggedrag verhoogt de prestaties.

Tien tips om veilig werken te stimuleren.
Zonder geldinvestering meer verdiend.

Doe ‘ns effe normaal rollenspel
Door veilig gedrag bespreekbaar te maken kunnen medewerkers en collega’s op een goede en effectieve manier elkaar hiermee stimuleren.

Werkstress; wat levert het op?
Stress is beroepsziekte nummer 1. Een verdiepende RI&E Psychosociale Arbeidsbelasting geeft een goede nulmeting voor verbetering.

Het vakevent is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. De voordrachten, workshops op woensdag, demonstraties en exposities zijn gratis. Bezoekers kunnen met hetzelfde entreebewijs ook gelijktijdig het vakevent Inzet op Maat, over het duurzaam inzetten van personeel, bezoeken. Meer info over het volledige activiteitenprogramma zie www.veiligwerktbeter.nl. Veilig Werkt Beter trok vorig jaar meer dan 4.000 bezoekers. Dit jaar verwacht de organisatie meer bezoekers, mede door de combinatie met Inzet op Maat.

Veilig Werkt Beter wordt ondersteund door een uitgebreide adviescommissie bestaande uit Nederlands Focal Point, Stichting Bedrijfstakregelingen Dakbedekkingbranche (SBD), Human FactorsNL, Vereniging voor Veiligheidsadviseurs Vervoer Gevaarlijke Stoffen (vVA), UNETO-VNI, VNONCW / MKB, Nederlandse Vereniging Bedrijfshulpverlening (NVB), Beroepsvereniging Arbeids & Organisatiedeskundigen (BA&O), Vereniging Verticaal Transport (VVT)

 

Meer informatie over Veilig Werkt Beter

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden