Laatste nieuws:

WOLFSBURG, 16 oktober 2014 11:48

VW vervangt gepensioneerden door robots

Volkswagen wil de vele babyboomers die op het punt staan gepensioneerd te worden vervangen door robots. Alleen op die manier kan de autoproductie in Duitsland met zijn hoge loonkosten concurrerend blijven.

VW vervangt gepensioneerden door robots.'
VW vervangt gepensioneerden door robots.
1/1

Dat betoogt Horst Neumann, in de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor personeelszaken, in een artikel in de Süddeutsche Zeitung. Net als bij de andere grote industriële bedrijven in Duitsland beginnen de babyboomers van de jaren na de Tweede Wereldoorlog ook in de VW-fabrieken de gepensioneerde leeftijd te bereiken.

De uitstroom zal de komende vijftien jaar 't grootst zijn, stelt Neumann. De onderneming wil nu proberen in ieder geval voor alle monotone taken robots in te zetten. Die zouden gedurende hun hele ‘werkzame leven' inclusief onderhoud niet meer dan vijf euro per uur kosten. Tegelijk denkt Neumann dat VW nog altijd grote aantallen jonge werknemers aan zal moeten trekken. ‘'De hele uitstroom van ouderen opvangen met nieuwkomers is gewoonweg niet mogelijk.'' Neumann benadrukt daarbij bovendien dat ‘fabrieken waar geen mens meer werkt noch wenselijk noch haalbaar zijn'.

bron: Automobiel Management

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

17 november 2021 -
Engineering Event Safety

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden