Laatste nieuws:

SINGAPORE, 16 oktober 2014 11:43

Doorbraak: nieuwe batterij 70 procent vol in 2 minuten

Onderzoekers van de universiteit van Nanyang in Singapore hebben een batterij ontwikkeld die voor 70 procent oplaadt in slechts twee minuten. De nieuwe uitvinding kan bovendien 10.000 keer herladen worden, dat is twintig keer meer dan de huidige lithium-ion-accu’s.

Doorbraak: nieuwe batterij 70 procent vol in 2 minuten.'
Doorbraak: nieuwe batterij 70 procent vol in 2 minuten.
1/1

En of dat allemaal nog niet genoeg is: de batterij heeft ook nog eens een langere levensduur, van maar liefst 20 jaar. Bij reguliere lithium-ion-batterijen bestaat de negatieve pool uit grafiet. De wetenschappers vervingen dat door een gel van titaandioxide, een goedkoop en veilig materiaal dat overvloedig in de grond aanwezig is. Titaandioxide zit ook in voedingssupplementen of in zonnebrandolies om schadelijke UV-stralen te absorberen.

De onderzoekers ontwikkelden een simpele methode om titaandioxide om te vormen tot nano-buisjes, duizend keer dunner dan de diameter van een menselijk haar. Deze structuur helpt de chemische reacties in de batterij te versnellen. Professor Chen Xiaodong, de uitvinder van de techniek, heeft een subsidie aangevraagd om een prototype van de nieuwe batterij te bouwen. Hij verwacht dat zijn uitvinding over twee jaar productierijp is.

bron: Automobiel Management

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden