Laatste nieuws:

CHIBA (JAPAN), 9 oktober 2014 10:34

Robot speelt partijtje tafeltennis (video)

Op CEATEC in Japan heeft Omron een tafeltennisspelende robot gedemonstreerd. De machine kan een potje spelen tegen een menselijke tegenstander. Als je een balletje naar de robot toe slaat, meet de machine de snelheid en de baan van de bal en slaat de robot de bal terug.

'
1/1

Een echte pingpong-patser is de robot nog niet. De indrukwekkende machine kan tussen de vier en twintig balletjes achter elkaar raken, maar verliest dus de meeste wedstrijden. Als je de bal bijvoorbeeld heel hard zou ‘smashen’ is er een dikke kans dat de robot mist. Een woordvoerder van Omron gaf aan dat ze de performance van de robot expres wat naar beneden hebben bijgesteld omdat mensen anders misschien een negatief gevoel overhouden.

Of dit waar is of niet, het doel van Omron is niet om een elektronische tafeltenniskampioen te maken, ze willen dit prototype gebruiken voor onderzoek naar meer flexibele en intelligente robots voor de fabriek van de toekomst.

De meeste industriële robots voeren herhaaldelijke taken en routinehandelingen uit. Omron’s robot is ontworpen om zich aan te passen aan een meer dynamische en veranderlijke omgeving. Bijvoorbeeld een robot die snel kan schakelen tussen het monteren van verschillende objecten, afhankelijk van de onderdelen die de machine herkent.

Het prototype bevat sensoren die de snelheid en plaats van de bal volgen, de bewegingen van het batje en die van de tegenstander. De robot rekent vervolgens snel uit hoe te reageren.

bron: Engadget

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden