Laatste nieuws:

ZüRICH (ZWITSERLAND), 2 oktober 2014 13:58

Quadkopters laten lampenkappen vliegen (video)

Cirque du Soleil heeft een korte film online gezet genaamd ‘Sparked’, waarin tien computergestuurde quadkopters lampenkappen laten zweven en in samenspel met een menselijke acteur een waar lichtballet creëren.

'
1/1

De film is opgenomen in The Flying Machine Arena, een draagbare ruimte van 10 kubieke meter. De Arena is eigendom van de Zwitserse universiteit ETH Zürich en is volledig ingericht voor autonoom vliegende robothelikopters (drones). Voor de opnames werkte ETH samen met Cirque du Soleil en Verity Studios.

Geen visuele effecten

Het knappe aan Sparked is dat er geen visueel toegevoegde effecten gebruikt worden. Alles is live gefilmd met de computergestuurde mini-helikopters. Het resultaat is een mooie choreografie van mens en machine zonder toegevoegde hulpstoffen.

Raffaello D’Andrea is professor aan de ETH Zürich en werkt al vijftien jaar aan onderzoek naar vliegende machines. Zijn team heeft zwerm-algoritmes bedacht om grote aantallen quadkopters aan te sturen met een precisie die verder gaat dan wat een menselijke piloot kan. Samen met Welby Altidor van Cirque du Soleil bedacht hij het project wat kunst en techniek samenbrengt: vliegende lampenkappen.

Markus Waibel, mede-oprichter van Verity: “Binnen enkele uren was de hele filmcrew vertrouwd met de rondvliegende machines. Ik heb geen twijfel dat dit niveau van vertrouwen met de technologie te danken is aan de betrouwbaarheid van het systeem.”

bron: Singularity Hub

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden