Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 25 september 2014 12:56

Stella sluit Amerikaanse tour af met wereldrecord

Tijdens de National Drive Electric Week in Cupertino, Californië heeft een colonne van ruim 500 elektrische voertuigen, waaronder Solar Team Eindhoven van TU Eindhoven, een nieuw wereldrecord voor het Guinness Book of Records neergezet.

Foto: Solar Team Eindhoven '
Foto: Solar Team Eindhoven
1/1

Het vorige record van een parade elektrische auto's stond op naam van Stuttgart in Duitsland met 481 voertuigen in mei, eerder dit jaar. Official Robertson van Guinness World Records feliciteerde de deelnemers van het record: "Wat een geweldige prestatie. Gefeliciteerd met het behalen van het nieuwe wereldrecord, evenals de prestatie van het verbeteren van de toekomst van mobiliteit."

Stella naar Amerika

Stella - 's werelds eerste gezinsauto op zonne-energie, ontworpen en gebouwd door studenten van Technische Universiteit Eindhoven - was in Amerika om diverse evenementen te bezoeken. De vier weken durende tour promotte vooral de eigenschappenn van de unieke zonneauto. Samen met een aantal van haar sponsoren, bezocht Stella onder andere het Intelligent Transportation Systems World Congress in Detroit, een lagere school, Stanford University en diverse bedrijven in Silicon Valley. 

Het bezoek van Stella aan de VS is tot stand gekomen door een samenwerking van onder andere Brabant Ontwikkelings Maatschappij (BOM), Gefco/Delmar International, IBM, NXP, Provincie Noord-Brabant en Coast to Coast E-Mobility.

Enthousiast

Team manager van Solar Team Eindhoven, student Lex Hoefsloot over de trip : "Met Stella willen we de wereld tonen hoe de auto van de toekomst er uit zou moeten zien. We zijn erg enthousiast dat we tijdens de reis onze kennis kunnen delen met zoveel mensen. De reacties zijn geweldig."

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden