UTRECHT, 18 september 2014 09:14

WoTS 2014 - Robotica-seminar

Op dinsdagmiddag 30 september is robotica het onderwerp van gesprek in het gelijknamig seminar op de World of Technology and Science (WoTS). Om de efficiency van het gehele maakproces te verhogen wordt er steeds meer geïnvesteerd in robots.

Het roboticaseminar laat met een technische en een wetenschappelijke insteek de voordelen van robottoepassingen zien voor een effectieve en efficiënte productie. Procesinnovatie is cruciaal om concurrerend te zijn. Wat zijn de voordelen van robottoepassingen voor het maakproces? Wat betekenen zelfsturende fabrieken voor de controle en veiligheid in de werkomgeving? Wat gebeurt er met robotica in Nederland en hoe ziet de roadmap eruit die relevant is voor de industrie?

Lezingen

Het programma van dit seminar is opgebouwd met lezingen van kennisinstellingen, leveranciers van automatiseringsproducten en eindgebruikers. De wetenschappelijke presentaties haken in op de wijze waarop mensen en robots ‘zij aan zij’ zullen werken. Tevens ontstaat de behoefte om meer tussen vakgebieden samen te werken voor een goede integratie van robotica.

Verder staan de sprekers onder andere stil bij sensortechnieken en industriële componenten en systemen voor de realisatie van slimme fabrieken. Hoe speelt de waardeketen in op behoeftes zoals gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit vanuit de industrie?

Afsluitend worden presentaties gegeven door eindklanten, die door robotica betere kansen op de wereldwijde markten krijgen. Wetenschap, techniek en gebruikers sluiten op elkaar aan voor succesvolle robotica toepassingen.

Meer informatie over de WoTS.

Foto's:

WoTS 2014 - Robotica-seminar

© Aandrijvenenbesturen.nl