Laatste nieuws:

MIAMI, FLORIDA (VS), 11 september 2014 13:20

Robotbarman gaat uit varen (video)

Op het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean zal een robotbarman de drankjes inschenken. De robot, genaamd de ‘Makr Shakr’ luistert helaas niet naar je levensverhaal, maar kan wel alle denkbare drankjes voor je mixen.

'
1/1

In november zal de robotbarman zogezegd het schip in gaan op het luxe cruiseschip ‘Quantum of the Seas’. Op het Google I/O ontwikkelaarscongres van vorig jaar werd de Makr Shakr al voor het eerst gepresenteerd aan het publiek. De robot kan alles, van drank mixen tot fijnmotorische bewegingen als fruit snijden en garneringen verzorgen.

Menselijke bewegingen

De bewegingen van de robot zijn geprogrammeerd met behulp van gefilmde bewegingen van Roberto Bolle, een danser bij het American Ballet Theater en de Italiaanse choreograaf en regisseur Marco Pelle.

App de barman

Via een speciale app die dorstige klanten kunnen downloaden naar hun draagbare apparaat kan precies bepaald worden wat voor drankje er ingeschonken moet worden. De cocktail wordt vervolgens in elkaar gezet door drie robotarmen. Het eindresultaat wordt geserveerd via een lopende band.

Sociaal experiment

Volgens de makers is de Makr Shakr niet bedoeld om barmannen van vlees en bloed in de WW te helpen. Ze zien de robot meer als een sociaal experiment om te zien hoe mensen omgaan met nieuwe mogelijkheden die digitale productietechnieken bieden.

“Makr Shakr is een fantastisch voorbeeld van hoe digitale technologieën de interactie tussen mens en product veranderen – een onderwerp wat ons laboratorium volop verkent”, aldus Carlo Ratti, directeur van MIT’s Senseable City Lab.

De interactie met de robot heeft ook een sociale insteek. Zo kunnen gebruikers van elkaar leren, recepten voor drankjes delen en foto’s verspreiden via sociale netwerken.

bron: Singularity Hub

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden