Laatste nieuws:

ROCK HILL, SOUTH CAROLINA (VS), 8 september 2014 11:44

3D Systems neemt Belgische LayerWise over (video)

Het Belgische bedrijf LayerWise, wat metalen 3D-geprinte onderdelen levert, is overgenomen door 3D Systems. Dit moet een positief effect hebben op de omzet van 3D Systems. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaar gemaakt.

'
1/1

“We zijn verheugd onze zelfontwikkelde direct-metal-technologie en processen te integreren met 3D Systems’ product- en dienstenportfolio”, aldus Jonas Van Vaerenbergh, één van de oprichters van LayerWise. “Met een bedrijfscultuur van constante innovatie, teruggaand naar de oprichter Chuck Hull, de uitvinder van de eerste 3D-printtechnologie, en zijn toewijding aan het ontwikkelen van 3D metaalprinten en medische apparaten past 3D Systems perfect bij ons bedrijf en versterkt het ons gezamenlijke groeipotentieel.”

Printerbouwer

Sinds 2008 ontwerpt en vervaardigd LayerWise zijn eigen 3D printers voor printen met metaal. De zelfontwikkelde metaalpoederprinters kunnen functionele metalen onderdelen printen op een goede productieschaal. De relatieve dichtheid van de onderdelen is maximaal 99,98 procent en kennen conventionele mechanische eigenschappen en een substantiële gewichtsreductie.

Dankzij deze eigenschappen is LayerWise snel omarmd door de branches voor medische apparaten, transport en precisie-apparatuur. Vooral voor klanten die gewichtsreductie, stevigheid en precisie voorop stellen.

LayerWise blijft onder leiding staan van mede-oprichters Jonas Van Vaerenbergh en Peter Mercelis.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden