FAIRFIELD, CONNECTICUT (VS), 1 september 2014 11:28

De muziek in techniek (audio + video)

Hoe klinkt een nummer, opgebouwd uit duizenden geluiden van industriƫle machines? Muzikant Matthew Dear en General Electric werkten samen om een unieke compositie samen te stellen die het beluisteren zeker waard is.

In alles zit geluid, dus ook in machines die elke dag gebruikt worden. Het geluid van een apparaat kan gezien worden als een hoorbare vingerafdruk. Geen enkel apparaat klinkt hetzelfde en ook gebreken kunnen snel(ler) opgespoord worden door subtiele veranderingen in het geluid wat een machine produceert.

Van vleermuizen tot vliegtuigmotoren

Eerder werd er al muziek gemaakt van geluiden van vleermuizen, windmolens en zelfs gletsjers. De track van muzikant Matthew Dear heeft echter een flink industrieel tintje. Hij bouwde zijn muziek op uit geluiden van pneumatische apparatuur, lasgereedschap, vliegtuigmotoren en meer.

Drop Science

Het resulterende nummer heet ‘Drop Science’ en is hieronder in zijn geheel te beluisteren via de oranje 'play'-knop. Ook de daaronder ingesloten video is de moeite van het bekijken (en beluisteren) waard.

 

 

bron: General Electric

Foto's:

De muziek in techniek

© Aandrijvenenbesturen.nl