Laatste nieuws:

DEVENTER, 28 augustus 2014 11:48

Aluminium-luchtaccu vergroot actieradius elektrische auto en boot (video)

In juni van dit jaar presenteerden Alcoa en Phinergy in Canada een elektrische auto die met behulp van een extra aluminium-luchtaccu het bereik met 1600 km wist te vergroten. Op 26 augustus hebben beide partijen in samenwerking met ‘La Haute Ecole d'Ingénierie et de Gestion du Canton de Vaud' (HEIG-VD) uit het Zwitserse Yverdon-les-Bains, op het meer van Neuchâtel laten zien dat het voor een elektrische boot ook werkt.

Deze elektrische auto rijdt 1600 km verder dan op een conventionele accu dankzij een extr aluminium-luchtaccu. '
Deze elektrische auto rijdt 1600 km verder dan op een conventionele accu dankzij een extr aluminium-luchtaccu.
Rechts
1/2
Ook de boot beschikt over een aluminium-luchtaccu die de actieradius fors verbeterd. De aluminium-luchtaccu in de elektrische boot bevat 15 kg aluminium en kan de vaartijd met 25 uur verlengen, afhankelijk van het vaarprofiel. Zonder de aluminium-luchtaccu als ‘range extender' zou de vaartijd in hetzelfde geval maar 5 uur zijn.

Lucht en water

De aluminium-luchtaccu van Phinergy verbruikt lucht en water om de energie aan het aluminium te onttrekken. Een kilogram aluminium is goed voor ongeveer 4 kWh aan elektriciteit. De technologie maakt een energiedichtheid mogelijk die vele malen hoger ligt dan die van conventionele accu's en voer- en vaartuigen kan helpen ontwikkelen die als het gaat om bereik, prijs en levensduurkosten vergelijkbaar zijn met voer- en vaartuigen die fossiele brandstoffen verstoken. De technologie kan ook worden gebruikt in stationaire toepassingen als noodstroom- en reguliere generatoren. Ook gebruik in onbemande voertuigen of mobiele behuizing voor defensiedoeleinden of door reddingswerkers wordt door Phinergy en Alcoa onderzocht.

www.alcoa.com
www.heig-vd.ch
www.phinergy.com

 

Deze video is van de auto

 

Deze is van de HEIG, met een eerder uitvoering van de boot

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden