Laatste nieuws:

DEVENTER, 25 augustus 2014 10:39

Wereldwijde omzet IE3-motoren naar USD 8 miljard in 2018

Volgens de analisten van IHS komt het zelden voor dat wet- en regelgeving de handel wereldwijd echt goed doen. Maar voor de vraag naar IEC3-laagspanningsmotoren en de Nema-equivalenten verwachten ze het wel. De omzet wereldwijd zal naar verwachten in 2018 zijn verdubbeld tot USD 8 miljard. Regelgeving schrijft steeds vaker IE2- en IE3-laagspanningsmotoren voor en dat heeft toch echt zijn gevolgen voor de IE1-varianten met het laagste rendement.

 De wereldmarkt voor laagspanningsmotoren 
'
De wereldmarkt voor laagspanningsmotoren
1/1

Naar omzet en aantallen is de markt voor IE1-motoren wereldwijd nu nog steeds het grootst met Azië, de Russische federatie en kleinere markten zonder regelgeving omtrent energieverbruik als grootafnemers. Nadat de VS in 2002 een begin hebben gemaakt met het uitfaseren van IEC1-laagspanningmotoren en andere landen die stap inmiddels ook hebben gezet stijgt de vraag naar zuinigere - en duurdere - motoren die in categorie IEC2 of IEC3 vallen.

Volgens IHS duurt een verschuiving naar een hogere rendementsklasse in zes jaar of langer nadat de officiële ingangsdatum voor een land of bekend is gemaakt met een piek in het derde en vierde jaar.

Dat is het geval met de IE3-markt nu de VS en Canada begonnen zijn de IE1- en IE2-motoren uit te faseren en de Europese Unie, Japan en China volgen in respectievelijk 2015, einde 2016 en 2017. IHS-analist Mark Meza: "de IE3-omzet groeit sinds 2010 met drie cijfers omdat de huidige IE3-markt in regio's ligt die zich snel hebben hersteld van de wereldwijde recessie en geen verder economische tegenslag zijn tegengekomen zoals wel in de laatste jaren in de IE2-marketen in Europe en Brazilië.

Twee keer zoveel

IN 2017 zo wordt voorspeld, zijn in omzet de markt voor IE3-motoren en IE1-motoren naar verwachting even groot. Daarna scheiden de wegen zich. Tenminste als het om omzet gaat, want in aantallen gaat het op dat moment nog steeds om twee keer zoveel IE1- als IE3-motoren.

Meza: "Uit de vergelijking tussen omzet en aantallen van deze twee markten, wordt het omzet-effect van de energiebesparingsregels die zich niets aan marktvraag gelegen laten." De voorspellingen laten zien dat op het moment dat de omzetgroei in de IE3-markt in VS afneemt, die in de Eurozone, Japan en China beginnen te stijgen, aangenomen dat er geen grote economische tegenslagen voor die landen zijn.

bron: IHS

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden