Laatste nieuws:

RHEINE (DUITSLAND), 21 augustus 2014 10:09

Nieuw onderzoekscentrum KTR grootste investering ooit

KTR bouwt bij de thuisbasis in het Duitse Rheine een nieuw onderzoeks- en ontwikkelcentrum met multifunctionele assemblagehal. De nieuwbouw levert 8800 m2.aan nieuw vloeroppervlakte op. Het is voor KTR de grootste investering uit de geschiedenis. Het R&D-centrum wordt een van geavanceerdste technologiecentra in Noordrijn-Westfalen. Het nieuwe Power Transmission Center moet volgend jaar maart klaar zijn.

'
1/1
Het Power Transmission Centrum is een nieuwe mijlpaal en onderstreept het belang van ontwerp en ontwikkeling voor KTR, meldt directeur Josef Gerstner. In de toekomst worden in het PTC overbrengingscomponenten als mechanische koppelingen, koppelbegrenzers en -meetassen ontwikkeld, beproefd en gemonteerd, maar ook hydraulische componenten als koppelingshuizen, olietanks en dempers. Het PTC brengt innovatiemanagement, R&D, kwaliteitsmanagement, meettechnologie en elektronica samen onder een dak, zegt Reinhard Wibbeling, hoofd Ontwerp/R&D. niet alleen zal het de samenwerking tussen de verschillende afdelingen nauwer maken, de processen zullen ook sneller en efficiënter worden. Behalve moderne onderzoeks- en montageplekken krijgen de KTR-ingenieurs en -technici de beschikking over meer dan een dozijn hydraulische en elektrische teststands. Dat moet voor de onderneming meer dan genoeg zijn om de uitdagingen in de aandrijftechniek het hoofd te bieden.

Ambitieus doel

Met de komst van het technologiecentrum zet KTR zich meteen een ambitieus doel: In de komende vijf jaar moet de omzet, die dit jaar naar verwachting op 200 miljoen euro uit zal komen, worden verdubbeld. Het nieuwe centrum moet daar het fundament onder leggen en de ontwikkeling van nieuw producten faciliteren om de toonaangevende positie in de aandrijfwereld uit t breiden. Vooruit denken en voorop lopen zijn altijd de drijvende krachten achter KTR geweest. De basis voor de groei van het bedrijf is het intensieve onderzoeks- en ontwikkelwerk, benadrukt Gerstner en de bouw van het nieuwe centrum bewijst dat volgens hem maar weer eens.

Hart

De familieonderneming ziet het nieuwe centrum ook als bevestiging van haar betrokkenheid bij de regio Noord-Münsterland. Wereldwijd is KTR actief met 23 dochterondernemingen en meer dan 90 vertegenwoordigingen. En die internationalisering gaat gestaag verder. Maar van de meer dan 850 medewerkers van KTR werken er 370 in Rheine. Met het nieuwe R&D-centrum laat KTR zien dat het kloppend hart van de onderneming daar zal blijven slaan, bevestigen weten Wibbeling en Rheine.

www.ktr.nl 

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden