Laatste nieuws:

BIDDINGHUIZEN, 18 augustus 2014 11:59

Kampioen landbouwmechanisatie Giel Buijs in oktober naar EuroSkills 2014

Voor landbouwmechanicus Giel Buijs is AgroTechniek Holland de laatste test op weg naar EuroSkills 2014 (2 ... 4 oktober, Lille). De 23-jarige Vakkanjer ondergaat in Biddinghuizen een uitgebreide training voor hij afreist naar de Europese titelstrijd in Frankrijk. Publiek kan de oefenwedstrijd van de Nederlands kampioen landbouwmechanisatie live meemaken op de stand van PTC+ en Fedecom.

Giel Buijs (foto: @Skills Netherlands)
'
Giel Buijs (foto: @Skills Netherlands)
1/1
Buijs, werkzaam bij Liebau - Roosendaal,  werd afgelopen maart Nederlands kampioen landbouwmechanisatie tijdens de VakkanjerWedstrijden. Met zijn titel sleepte hij ook een ticket naar EuroSkills 2014 in de wacht. In oktober vertegenwoordigt hij Nederland in Lille, samen met twaalf andere aanstormende talenten uit de metaal-, installatie-, elektro- en koudetechniek.

Al maanden bezig

"Ik ben al maanden bezig met de voorbereiding," zegt Giel Buijs. "In Lille moet het straks allemaal gaan gebeuren. AgroTechniek is een mooie kans om te testen waar ik nu sta, met al dat publiek dat toekijkt. Daar heb ik tijdens EuroSkills ook mee te maken. Ik moet me gewoon vastbijten in de opdracht. EuroSkills wordt een mooie uitdaging, met tegenstanders uit heel Europa."

AgroTechniek Holland, Nederlands grootste landbouwevenement, is van woensdag 10 tot en met zaterdag 13 september 2014 in Biddinghuizen. Buijs werkt in Biddinghuizen aan verschillende machines en voert opdrachten uit op het gebied van motoren, aandrijftechniek, transmissies, elektronica, meet- en regeltechniek en hydrauliek. Begin oktober reist hij met de overig leden van Team Nederland af naar Lille voor de Europese titelstrijd.

www.agrotechniekholland.nl

www.euroskills2014.org

www.devakkanjers.nl .

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden