Laatste nieuws:

DEVENTER, 18 augustus 2014 11:10

PLC-markt in 2013 verder teruggelopen

Na een afname in 2012 is de PLC-markt volgens onderzoeksbureau IHS ook vorig jaar verder teruggelopen met een omzetdaling van 2,1%. Europa is altijd de grootste volwassen markt voor PLC's geweest op basis van omzet, maar komt maar langzaam uit de recessie.

'
1/1
Een sterke groei wordt in de nabije toekomst niet verwacht als wordt gekeken naar fiscale wetgeving, kredietverstrekking, nog steeds relatief lage export en een bovenmatige productiecapaciteit. Aangezien een sterke Europese thuismarkt ontbreekt, is de PLC markt licht gedaald.

VS en Azië

De marktvooruitzichten in de VS zijn goed. De huizenmarkt blijft zich verder herstellen, de consumentenbestedingen groeien en de investeringen nemen toe. Als gevolg daarvan groeit de markt in de VS sterk. De snelstgroeiende PLC-markten in de VS zijn de olie- en gasindustrie en de voedingsmiddelenindustrie.

De groei in Azië is in vergelijking met de laatste jaren sterk afgenomen. Dit komt vooral voor rekening van China. De Chinese machthebbers hebben zich vooral gericht op financiële stabiliteit met geringe stimuleringsmaatregelen. Veel investeringen zijn hierdoor vertraagd. Bovendien heeft China - als exportnatie - te maken met een afname van de vraag van de belangrijkste handelspartners, zoals Europe. De druk op de PLC-markt komt dus van twee kanten: de thuismarkt en buitenlandse markten.

Japanse markt wel goed

Voor de Japanse markt is 2013 wel een goed jaar geweest, dankzij economische stimulerings- en hervormingsmaatregelen van de regering. Maar omgerekend in Amerikaans dollars is de groei verminderd als gevolg van de koersdaling van meer dan 10% van de yen ten opzichte van de dollar.

www.ihs.com

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden