Laatste nieuws:

RHOON, 18 augustus 2014 10:43

Foto's frezen in hout, aluminium of staal (video)

Edgecam heeft de module Edgecam Art ontwikkeld waarmee van een foto direct gereedschapsbanen kunnen worden gemaakt. Hiermee speelt de softwareleverancier in op bedrijven die foto's op staal, aluminium, hout of kunststof willen afbeelden.

Hier wordt met een Fehlman CNC-freesmachine een afbeelding in metaal gefreesd.'
Hier wordt met een Fehlman CNC-freesmachine een afbeelding in metaal gefreesd.
1/1
De Edgecam Art module kan dus direct gereedschapsbanen maken die variëren in diepte afhankelijk van het contrast van de foto. Door gereedschapsbanen als een reliëf te creëren is een foto goed zichtbaar in bijvoorbeeld aluminium. "In deze module is het mogelijk de breedte van de foto op te geven en de nauwkeurigheid te bepalen", legt software- en support-engineer Alban Tilanus uit.

"Daarnaast is het mogelijk te definiëren hoe Edgecam het reliëf neer moet leggen, je kan dan aangeven of een donkere passage juist diep of ondiep moet liggen. De gereedschapsbanen kunnen zowel horizontaal, verticaal of horizontaal en verticaal door elkaar heen geplaatst worden."

Nieuwe dimensie 

De mogelijkheden zijn divers en naast foto's kunnen ook logo's, afbeeldingen en dergelijke worden gefreesd, zodat een nieuwe dimensie wordt gegeven aan de CAD/CAM-mogelijkheden die Edgecam al biedt. De module wordt nog steeds verder ontwikkeld, waardoor er meer opties ontstaan om een afbeelding in metaal weer te geven.

Onderstaande video's geven een beeld hoe de Edgecam Art module werkt van afbeelding tot gereed product, getest en gemaakt op een Fehlman CNC-freesmachine.bron: Edgecam

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden