Laatste nieuws:

OXFORD (VERENIGD KONINKRIJK), 8 augustus 2014 09:00

‘Slimme bel’ levert betaalde stage op bij Sharp Laboratories (video)

Sharp Europe heeft de ‘Slimme bel’ uitgeroepen tot winnaar van haar jaarlijkse #GetItDownOnPaper-competitie. De Slimme bel is een interactieve deurbel, waarmee je via een app op je mobiele telefoon kunt kijken naar en spreken met iemand die bij je aanbelt. Of je nu thuis bent, op je werk of op vakantie.

De ontwerptekening van de slimme bel, door Daniel McGrane.'
De ontwerptekening van de slimme bel, door Daniel McGrane.
1/1

Daniel McGrane, bedenker van de Slimme bel, wint daarmee een betaalde zomerstage bij Sharp Laboratories in Oxford en mag zich begeven tussen de meest toonaangevende innovators van Europa.

Daniel was samen met twintig andere inzenders genomineerd voor de jaarlijkse #GetItDownOnPaper-competitie van Sharp, waarin deelnemers werd gevraagd hun gouden productidee voor het huis van de toekomst te twitteren. De ontwerpen werden beoordeeld door wetenschappers van Sharp Laboratories en twee onafhankelijke, internationale designexperts: Michael Thomson en Eddie Walker.

De Slimme bel is ontworpen om de veiligheid in en rond het huis te vergroten. De bel waarschuwt je mobiele telefoon als er iemand aanbelt en laat je beelden van je bezoeker zien. Je kunt met de bezoeker communiceren als je niet thuis bent met behulp van een videogesprek of door een vooraf opgenomen boodschap af te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld instructies achterlaten voor bezorgers.

Het aansluiten van dagelijkse apparaten – zoals een deurbel – op het internet is een interessante ontwikkeling en de stage zal zich toespitsen op het verder onderzoeken en ontwikkelen van concepten zoals die van Daniel.

Daniel, 23 en derdejaars student Business & Enterprise Management aan Sheffield Hallam University: “Ik had er genoeg van dat ik steeds pakjes moest aannemen voor familieleden als zij niet thuis waren. Dus ik heb nagedacht over verschillende oplossingen. De exponentiële groei van online winkelen betekent ook dat er behoefte is aan technologie in en rond het huis die deze trend faciliteert."

Ian Thompson, directeur bij Sharp Laboratories: “Namens Sharp wil ik graag iedereen hartelijk bedanken voor deelname aan de competitie. We zijn blij met het grote aantal deelnemers en de diversiteit van de inzendingen, die varieerden van Daniels interactieve deurbel tot een identificatiesysteem voor allergieën. We hebben zes uur lang gesproken over alle inzendingen en uiteindelijk waren we het er over eens dat Daniels Slimme bel-concept relevant en uitvoerbaar is. Dit concept heeft het in zich uit te groeien tot een integraal onderdeel van het huis van de toekomst dat volledig in verbinding staat.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden