TOKIO (JAPAN), 4 augustus 2014 10:49

Olympische robotspelen gepland in Japan

De Japanse premier Shinzo Abe heeft de intentie om de Japanse robot-industrie te vergroten naar 24 miljard dollar. Deel van dit plan is ook om in 2020 alle robots van de wereld te laten wedijveren in technologisch kunnen tijdens een Olypische spelen voor robots.

In 2020 worden in Tokio de Olypische zomerspelen voor gewone stervelingen gehouden. Als het aan Abe ligt zal in een nabijgelegen stadion het zweet plaats maken voor olie.

Niet origineel

Het houden van een wedstrijd voor robots is natuurlijk geen nieuw idee. Denk bijvoorbeeld aan de Robocup en de DARPA Robotics Challenge. Ook kondigde een Zwitserse groep laatst aan in 2016 een Olypische spelen voor met robot-techniek uitgeruste mensen te organiseren genaamd Cybathlon.

Hoe realistisch de plannen voor een Olympische spelen voor robots momenteel zijn valt nog te bezien. De prestaties van de huidige robots lopen nog erg ver uiteen. Buiten een gecontroleerde omgeving, of buiten een laboratorium zijn robots nog niet heel erg autonoom.

Grote industrie

Wel is Japan momenteel natuurlijk het Mekka van robot-engineering en robotcultuur. Grote Japanse bedrijven als Toshiba, Honda, Hitachi en Toyota werken allemaal aan robots. En Olympische robotspelen in 2020 zouden een mooie reden zijn om nog sneller te innoveren. Als ze doorgaan.

bron: Singularity Hub

Foto's:

Olympische robotspelen gepland in Japan

© Aandrijvenenbesturen.nl