Laatste nieuws:

DAEJEON (KOREA), 28 juli 2014 12:36

‘Robot’-supporters voor Koreaans baseballteam (video)

De Hanwha Eagles, een professioneel baseballteam uit Korea hebben ‘Fan-bots’ in het leven geroepen. Dit zijn mannequins die zijn uitgerust met allerlei technische foefjes, waardoor fans zelfs vanuit huis hun favoriete club kunnen aanmoedingen.

'
1/1

De ‘robots’ zullen voor het eerst worden ingezet in het Daejeon Baseball Stadium, het thuishonk van de Eagles. Op drie rijen worden de Fan-bots neergezet en de club zal door de robots op gezette tijden worden aangemoedigd met LED-berichten.

Robo-hooligans

Naast de standaardteksten als ‘Go Eagles!’ of ‘Ik hou van jullie Eagles!’ kunnen de robots ook berichten laten zien die via SMS door fans worden verstuurd. Ook kan het gezicht van een fan op een schermpje worden getoond in het hoofd van iedere Fan-bot. Zo wordt de elektronische lol nog verder vergroot.

Kim Seung-bi, een 26-jarige hardcore fan van de Eagles: “Ik vind het leuk dat ik berichten kan sturen als ik niet in het stadium ben of voor de tv zit. Ik ben trots om een fan van de Eagles te zijn omdat deze club de eerste digitale cheerleadertroepen ter wereld heeft gelanceerd.”

De installatie van de elektronische fans valt samen met een aantal renovaties in het stadion, waaronder luxe suites voor publiek en uitgebreide dug-outs voor de thuisspelers en het bezoekende team.

bron: The Korea Biz Wire

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden