Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 24 juli 2014 09:34

Benodigde investering in energie stijgt naar 2.000 miljard dollar per jaar

Het Internationaal Energie Agentschap heeft berekend dat tot 2035 ruim 48.000 miljard dollar investeringskapitaal nodig is om te voldoen aan de wereldwijde vraag naar duurzame energie.

'
1/1

Het jaarlijkse investeringskapitaal om te voldoen aan onze energiebehoefte stijgt daarmee van 1.600 miljard naar 2.000 miljard dollar per jaar.

Vooral duurzame energie opties zijn kapitaalintensief en vergen veel investeringen om de omslag naar een schone en duurzame energiehuishouding mogelijk te maken.

Investeringen in energiebesparing zullen de komende jaren zelfs spectaculair toenemen. Van 130 miljard per jaar (2012) naar 550 miljard per jaar in 2035.

De nieuwe gegevens uit het rapport tonen aan dat de jaarlijkse investering in nieuwe brandstof en elektriciteitsproductie verdubbeld is ten opzichte van 2000 en voor hernieuwbare energie zelfs verviervoudigd. De investeringen in schone energiebronnen bedragen inmiddels vijftien procent van alle investeringen.

Volgens IEA-directeur en oud-minister Maria van der Hoeven hangt de betrouwbaarheid van ons toekomstig energiesysteem af van deze investeringen. De beschikbaarheid van lange termijn financiering is geen vanzelfsprekendheid aldus Van der Hoeven. Regeringen moeten zich inspannen om een positief klimaat te bevorderen voor de benodigde investeringen.

bron: FME

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden