Laatste nieuws:

BRUSSEL (BELGIë), 21 juli 2014 12:12

Nieuwe Asimo-robot is autonoom (video)

Honda heeft vorige week in Brussel de nieuwste versie van de Asimo-robot een Europees debuut gegeven. De nieuwste versie van de mensachtige robot Asimo zal in de toekomst hulpbehoevende mensen kunnen helpen, verwacht ontwikkelaar Honda. Een van de verbeteringen van Asimo is een verhoogde intelligentie.

'
1/1

Vergeleken met het vorige model heeft deze Asimo-versie diverse upgrades gekregen waardoor alle functies weer beter en efficiënter gedaan worden. Zo kan hij beter de informatie uit zijn omgeving interpreteren en erop anticiperen. Uiteraard ziet hij er ook weer wat moderner uit. Maar de belangrijkste nieuwtje is dat Asimo nu autonoom kan functioneren.

Verbeteringen

De nieuwe Asimo heeft ook sterk verbeterde handen waarmee hij bijvoorbeeld een fles kan openen, een glas kan vullen of gebarentaal kan gebruiken. Hij kan ook sneller lopen (9 km/u), achteruit lopen, beter traplopen, hippen en springen. Alle verbeteringen brengen Honda weer een stap verder op weg naar een mensachtige robot die in een thuisomgeving of anderszins praktisch kan worden ingezet.

Autonome robot

Honda werkt ook aan de intelligentie om een robot te maken met de capaciteit om zelfstandig beslissingen te nemen. Daarmee kan hij zichzelf aanpassen aan zijn omgeving. Asimo kan bijvoorbeeld de gezichten en stemmen herkennen van meerdere mensen die tegelijk praten. En hij kan zijn actie 'halverwege' stoppen om zijn gedrag aan te passen aan de bedoelingen van de ander. Hij kan ook voorspellen in welke richting iemand gaat lopen. Hij neemt dan zelf een andere route om een eventuele botsing te voorkomen.

Asimo is 1,30 meter lang en weegt vijftig kilogram. Honda ontwikkelt de Asimo-robots al sinds 1986. Na een jarenlange ontwikkeling maakte de eerste Asimo op 30 juni 2003 zijn Europese debuut op de Technische Universiteit van Darmstadt in Duitsland.

   

bron: Honda

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden