Laatste nieuws:

BRUSSEL (BELGIë), 21 juli 2014 12:12

Nieuwe Asimo-robot is autonoom (video)

Honda heeft vorige week in Brussel de nieuwste versie van de Asimo-robot een Europees debuut gegeven. De nieuwste versie van de mensachtige robot Asimo zal in de toekomst hulpbehoevende mensen kunnen helpen, verwacht ontwikkelaar Honda. Een van de verbeteringen van Asimo is een verhoogde intelligentie.

'
1/1

Vergeleken met het vorige model heeft deze Asimo-versie diverse upgrades gekregen waardoor alle functies weer beter en efficiënter gedaan worden. Zo kan hij beter de informatie uit zijn omgeving interpreteren en erop anticiperen. Uiteraard ziet hij er ook weer wat moderner uit. Maar de belangrijkste nieuwtje is dat Asimo nu autonoom kan functioneren.

Verbeteringen

De nieuwe Asimo heeft ook sterk verbeterde handen waarmee hij bijvoorbeeld een fles kan openen, een glas kan vullen of gebarentaal kan gebruiken. Hij kan ook sneller lopen (9 km/u), achteruit lopen, beter traplopen, hippen en springen. Alle verbeteringen brengen Honda weer een stap verder op weg naar een mensachtige robot die in een thuisomgeving of anderszins praktisch kan worden ingezet.

Autonome robot

Honda werkt ook aan de intelligentie om een robot te maken met de capaciteit om zelfstandig beslissingen te nemen. Daarmee kan hij zichzelf aanpassen aan zijn omgeving. Asimo kan bijvoorbeeld de gezichten en stemmen herkennen van meerdere mensen die tegelijk praten. En hij kan zijn actie 'halverwege' stoppen om zijn gedrag aan te passen aan de bedoelingen van de ander. Hij kan ook voorspellen in welke richting iemand gaat lopen. Hij neemt dan zelf een andere route om een eventuele botsing te voorkomen.

Asimo is 1,30 meter lang en weegt vijftig kilogram. Honda ontwikkelt de Asimo-robots al sinds 1986. Na een jarenlange ontwikkeling maakte de eerste Asimo op 30 juni 2003 zijn Europese debuut op de Technische Universiteit van Darmstadt in Duitsland.

   

bron: Honda

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden