Laatste nieuws:

MONACO, 17 juli 2014 11:35

Team HAN-Solarboat tweede op Monte Carlo Cup 2014 (video)

In Monaco hebben studenten Engineering tijdens de Solar1 Monte Carlo Cup 2014 op 11 juli het podium bereikt met hun zelfgemaakte boot op zonne-energie. Ze eindigden met The Photon, de naam voor deze HAN-Solarboat, als tweede in de A-klasse. In het totaalklassement eindigden de HAN-studenten op een verdienstelijke vijfde plek!

Het team van HAN (links in het grijs) werd tweede.'
Het team van HAN (links in het grijs) werd tweede.
1/1

Vanuit de HAN waren hoofddocent Sjoerd Timmermans en Programmamanager Duurzame Energie Leon Verhoeven de begeleiders vanuit de HAN. Na twee intensieve dagen klussen mocht Photon het waarmaken op de open zee voor de haven van Monte Carlo. Het was voor de eerste keer dat de zonaangedreven raceboot van de HAN zeegolven te verduren kreeg.

Winst in de Fleet Race

Bestuurder Rick kreeg de opdracht een goede prestatie neer te zetten in de Fleet Race. Dat pakte bijzonder goed uit. Er moest in twee uur tijd zo veel mogelijk rondjes worden gevaren. Een snelle start gaf al aan dat de boot een mooie tijd zou neerzetten. Met een goed gevoel over de wedstrijd kon Rick na afloop richting haven.

De studenten vormen een multidisciplinair team dat vanuit vijf Engineering-opleidingen van de HAN is samengesteld. De boot is ontwikkeld en gebouwd door deze studenten, waarbij vanuit de verschillende expertises nauw samengewerkt wordt. Alles lezen over de bouw en de race kan op de eigen Facebookpagina of de HAN-Solarboat website.

Eerder deze maand werd het HAN-Solarteam nog 10e op de worldcup in Friesland en Groningen (DONG Energy Solar Challenge).

bron: HAN

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden