Laatste nieuws:

DEN HAAG, 14 juli 2014 11:47

Miljard euro uit opbrengsten emissiehandel naar duurzame energie

De Europese Commissie heeft vorige week bekend gemaakt waar de resterende 1 miljard euro uit het naar toe gaat. Uit dit programma, dat wordt betaald uit de opbrengsten van het Europese Emissiehandelssysteem, worden demonstratieprojecten op het gebied van duurzame energie gefinancierd.

Eurocommissaris Connie Hedegaard (Klimaatactie) '
Eurocommissaris Connie Hedegaard (Klimaatactie)
1/1

De 1 miljard euro uit de tweede tranche wordt verdeeld over 19 projecten in heel Europa. Voor het eerst is daar ook een project bij dat zich richt op CO2-opvang en -opslag. Daarnaast wordt geld uitgetrokken voor onder meer demonstratieprojecten met getijdenenergie, thermische energie en synthetisch aardgas uit houtpulp. Er is geen Nederlands project geselecteerd.

De middelen uit NER300 genereren naar verwachting ongeveer 860 miljard euro aan aanvullende investeringen uit het bedrijfsleven. De eerste tranche uit NER300 werd in 2012 toegekend en besloeg 1,2 miljard euro, waarmee naar schatting 2 miljard euro aan private middelen zijn losgetrokken.

De projecten uit de tweede ronde moeten eind 2018 gaan draaien. Op de website van het DG Klimaat van de Europese Commissie is een kaart te vinden waarop alle projecten worden aangegeven.

bron: Europa Nu

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden