MOUNTAIN VIEW, CALIFORNIĆ« (VS), 10 juli 2014 11:10

Google investeert 73 miljoen in Europese innovatie

Gisteren heeft Google Ventures bekend gemaakt een nieuw fonds te lanceren met een startbedrag van 100 miljoen dollar (momenteel iets meer dan 73 miljoen euro). Doel is om Europese ondernemers te helpen hun ideeƫn tot leven te wekken.

De stoomlocomotief, de ‘Difference Engine’ van Charles Babbage (voorloper van de moderne computer), penicilline… allemaal voorbeelden van Europese innovatie uit het verleden. Uitvindingen die onze levens vandaag de dag nog steeds beïnvloeden. Google Ventures is van mening dat ontdekkingsdrift en ondernemerschap letterlijk de wereld kunnen veranderen.

73 miljoen en meer

Het doel van het Europese fonds van Google Ventures van 73 miljoen euro is om te investeren in de beste ideeën van de beste Europese ondernemers. Vooral startende bedrijven hebben meer nodig dan alleen startkapitaal om succesvol te worden. Deze bedrijven hebben ook baat bij engineeringsondersteuning, ontwerpexpertise en begeleiding bij recruiting, marketing en productmanagement.

Google Ventures is gestart in 2009 en werkt nu vijf jaar later samen met meer dan 250 bedrijven in vele industrieën. Bijvoorbeeld Clean Power Finance, die zonne-energie betaalbaar maakt voor huiseigenaren. Ook startups als SoundCloud, Spotify en Supercell worden door Google geroemd.

bron: Google Official Blog

Foto's:

Google Ventures verwelkomt Europa

© Aandrijvenenbesturen.nl