Laatste nieuws:

MOUNTAIN VIEW, CALIFORNIë (VS), 10 juli 2014 11:10

Google investeert 73 miljoen in Europese innovatie

Gisteren heeft Google Ventures bekend gemaakt een nieuw fonds te lanceren met een startbedrag van 100 miljoen dollar (momenteel iets meer dan 73 miljoen euro). Doel is om Europese ondernemers te helpen hun ideeën tot leven te wekken.

'
1/1

De stoomlocomotief, de ‘Difference Engine’ van Charles Babbage (voorloper van de moderne computer), penicilline… allemaal voorbeelden van Europese innovatie uit het verleden. Uitvindingen die onze levens vandaag de dag nog steeds beïnvloeden. Google Ventures is van mening dat ontdekkingsdrift en ondernemerschap letterlijk de wereld kunnen veranderen.

73 miljoen en meer

Het doel van het Europese fonds van Google Ventures van 73 miljoen euro is om te investeren in de beste ideeën van de beste Europese ondernemers. Vooral startende bedrijven hebben meer nodig dan alleen startkapitaal om succesvol te worden. Deze bedrijven hebben ook baat bij engineeringsondersteuning, ontwerpexpertise en begeleiding bij recruiting, marketing en productmanagement.

Google Ventures is gestart in 2009 en werkt nu vijf jaar later samen met meer dan 250 bedrijven in vele industrieën. Bijvoorbeeld Clean Power Finance, die zonne-energie betaalbaar maakt voor huiseigenaren. Ook startups als SoundCloud, Spotify en Supercell worden door Google geroemd.

bron: Google Official Blog

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden