Laatste nieuws:

HENGELO (OV), 3 juli 2014 11:15

Energiebesparing in aandrijftechniek met ErP-richtlijn (whitepaper)

Eaton heeft een whitepaper gepubliceerd waarin uitdagingen van energie-efficiency op het gebied van aandrijftechniek worden beschreven. Het document suggereert vervolgens enkele mogelijke besparingen.

Eaton white paper: ‘Successful Implementation of the ErP Directive’'
Eaton white paper: ‘Successful Implementation of the ErP Directive’
1/1

Het probleem van energie-efficiency is in Europa op dit moment een bron van zorg voor het merendeel van de producerende bedrijven. Met de invoering van de ErP-richtlijn 2009/125/EG door de Europese Unie, worden deze bedrijven geconfronteerd met de uitdaging om hun energieverbruik en daarmee hun CO2-uitstoot binnen de industrie verder terug te dringen.

Grote winst te behalen in aandrijftechniek

Met een elektriciteitsverbruik van meer dan twee derde van het totale verbruik, vertegenwoordigen elektrische aandrijvingen het leeuwendeel van het energieverbruik in de industriële productie. Aanzienlijke energiebesparingen zijn dus nog mogelijk in met name de elektrische aandrijftechniek. Dit kan effectief worden gerealiseerd door het intelligent gebruik van automatisering in combinatie met motorstarters of variabele frequentieregelaars. De belangrijkste factor hierbij is het vinden van de juiste oplossing voor de betreffende toepassing.

Whitepaper Eaton

In het 12 pagina’s tellende white paper, getiteld ‘Successful Implementation of the ErP Directive’, licht Dipl.-Ing. Heribert Joachim, Senior Project Manager Drives bij Eaton, deze potentiële besparingen in de elektrische aandrijftechniek nader toe. Joachim vertelt en illustreert de recente problematiek, draagt besparingsmogelijkheden aan met concrete voorbeelden en presenteert uiteenlopende technische oplossingen. De publicatie biedt ook praktische hulp bij het bepalen van de meest geschikte optimalisatiebenadering voor de betreffende toepassing.

Download de whitepaper: ‘Successful Implementation of the ErP Directive’ (PDF)

bron: Eaton

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden