Laatste nieuws:

BLAUWESTAD, 30 juni 2014 10:09

Clafis Private Energy Team wint eerste etappe Solar Challenge

Het Clafis Private Energy Solar Team (T62) wint de eerste etappe van de Dong Energy Solar Challenge 2014. Het team had slechts 1 uur en 27 minuten nodig om de afstand tussen Blauwestad en Groningen af te leggen. Als tweede eindige het TU Delft Solar Team ( T65) en op de derde plek Team Gowrings Energy (T66). Voor de start van de etappe brandde de boot van het SDOG Racing Team(T86) volledig uit. Het team zag twee jaar werk in vlammen opgaan. Bij het incident raakte niemand gewond.

Het SDOG Racing Team zag twee jaar werk in vlammen opgaan.'
Het SDOG Racing Team zag twee jaar werk in vlammen opgaan.
1/1

"Twee jaar werken, en nu is het weg. Het is ongelooflijk", was de eerste reactie van teamlid Erik Zwart. Met twee andere teamleden stak hij de aflopen twee jaar ieder vrij uur in de ontwikkeling en bouw van de boot. "Het was natuurlijk een enorme schrik vanochtend. Dat is echt heel naar. Na de schrik hebben alle teams gelukkig toch kunnen starten en hebben we verder een hele goede dag gehad", aldus wedstrijdleider Natasja Kesteloo.

Twee andere teams konden vanochtend niet aan de start verschijnen. Het ging om het Amerikaanse team, Carnegie Mellon Solar Racing (T61) en de boot van Marine Solar Boat Team ITS (A09) uit Indonesië. Deze twee teams hebben van de technische commissie nog een dag de tijd gekregen om hun boot in orde te maken.

Tijdens de eerste etappe vielen ook enkele teams uit. YTU Solar Boat Team (A11) uit Turkije, Uantwerp Solar Boat Team (A13) uit België, Avans Solar Maritiem (A14), ZSC Solar Boat Team (A21) uit Terneuzen en het DC Solar Team(V84) uit Emmen moesten het strijdtoneel verlaten. Ze krijgen een DNF ‘did not finish' achter hun naam. De volgende etappe mogen ze weer starten.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden