Laatste nieuws:

SANTA CLARA, CALIFORNIë (VS), 26 juni 2014 14:47

Intel maakt 3D-geprinte robot (video)

Intel gaat dit najaar een robot verkopen die je kunt aanpassen met een 3D-printer. De 45-centimeter lange ‘sociale robot’ zal ongeveer 1.500 dollar kosten (ongeveer 1.100 euro). De robot is ontwikkeld samen met Trossen Robotics.

'
1/1

In mei dit jaar toonde Intel CEO Brian Krzanich een grotere en duurdere (16.000 dollar) versie van deze robot (zie video). Aan het eind van dit jaar wil Intel echter een veel goedkopere versie van deze ‘Jimmy’ robot op de markt brengen.

Eigen huis en robots

Intel hoopt dat de tweebenige Jimmy omarmd wordt door hobbyisten en doe-het-zelvers. Het is namelijk mogelijk om nieuwe functionaliteit te ontwikkelen voor de robots, zoals het aandoen van lampen, halen van de krant en zelfs het voeren van gesprekken. Intel en haar partners in robotica zullen kits verkopen met servomotors, accu’s en andere interne onderdelen. Met een 3D-printer kunnen gebruikers zelfs eigen onderdelen ontwerpen en op het skelet plaatsen.

Hardware

Jimmy heeft twee camera’s aan boord om beelden te vangen en te analyseren. Hiermee kunnen objecten worden herkend. De handen van Jimmy zijn nog niet functioneel, da’s nog een uitdaging voor de ontwerpers. Qua hardware draait de robot op een Edison moederbordje ter grootte van een SD-geheugenkaart. Op het moederbord zit een energiezuinige Quark-chip. Dankzij dit goedkope moederbord is het ook mogelijk om Jimmy voor een relatief lage prijs te verkopen.

Robot met ballen

In de toekomst zal Jimmy nieuwe functionaliteiten ondersteunen, waaronder een 3D dieptecamera, zodat de robot afstanden tussen objecten kan inschatten. Ook ontwikkelt Intel meerpotige robots en robots die zich voortbewegen met rollende ballen. Daarnaast zullen de robots ook draadloze communicatietechnieken gaan ondersteunen.

bron: PC World

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden