Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 23 juni 2014 11:42

FME-voorzitter vraagt Europese topambtenaren prioriteit te geven aan Smart Industry

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming heeft topambtenaren van de Europese Commissie en van de EU-lidstaten op het hart gedrukt prioriteit te geven aan Smart Industry. Zij sprak op uitnodiging van de Enterprise Policy Group (EPG) over hoe de Europese industrie kan worden versterkt.

FME-voorzitter vraagt Europese topambtenaren prioriteit te geven aan Smart Industry '
FME-voorzitter vraagt Europese topambtenaren prioriteit te geven aan Smart Industry
1/1

Tijdens de Europese Raad in maart spraken de Europese regeringsleiders over de versterking van de Europese industrie. De leiders, onder wie minister-president Rutte en de Duitse bondskanselier Merkel, kwamen overeen dat het concurrentievermogen van de industrie versterkt moet worden, onder ander door hechtere  samenwerking op het gebied van sleuteltechnologieën zoals accu's voor elektrische auto's en intelligente materialen.  Daarnaast hebben de Europese leiders onderstreept dat er meer aandacht moet zijn voor het vergroten van vaardigheden op het gebied van technologie, techniek en wiskunde.  Er wordt een actieplan opgesteld voor de uitwerking van deze afspraken.

Uitgenodigd

De Enterprise Policy Group speelt een belangrijke rol bij de totstandkoming en uitwerking van de plannen. In deze werkgroep van de Europese Commissie komen topambtenaren van die Commissie en topambtenaren van de verschillende EU-lidstaten samen om beleid uit te werken en samenwerking te stimuleren.  Voor het uitwerken van het actieplan over het Europese industriebeleid heeft de EPG de FME-voorzitter uitgenodigd om hen te informeren over de ontwikkelingen op het gebied van Smart Industry. Dezentjé sprak in Brussel namens  alle Orgalime-partners, het Europese samenwerkingsverband voor de technologische industrie.

Ineke Dezentjé Hamming: "We leven in een nieuwe economische realiteit. We zitten middenin de vierde industriële revolutie. We kunnen nu niet stilstaan, de industrie niet, de overheden niet en de onderwijsinstellingen niet. We moeten allemaal inspelen op ontwikkelingen als  big-data, robotisering en veranderende productieprocessen. We kunnen ons niet permitteren één dag te verliezen. Ook de Europese leiders moeten zich realiseren dat een Europa zonder slimme fabrieken een Europa zonder verdienkracht is."

Dezentjé zei na afloop blij te zijn "dat ik de Europese topambtenaren heb kunnen meenemen in deze ontwikkelingen en zo een bijdrage kan leveren aan een snelle en goede  uitwerking van dit beleid."

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden