Laatste nieuws:

AMSTERDAM, 19 juni 2014 13:06

Amsterdamse school winnaar Techniektrofee 2014

Daltonschool Neptunus in Amsterdam heeft de eerste Techniektrofee in ontvangst genomen. Met hun wekelijkse technieklessen, twee lokalen voor wetenschap, een daktuin met eigen weerstation, zonnepanelen, een windmolen, een 3D-printer en een eigen techniekwebsite (natuurentechniek.nl) was de jury onder de indruk van de duurzame en geïntegreerde aanpak van techniekonderwijs op deze school.

De uitreiking van de Techniektrofee 2014'
De uitreiking van de Techniektrofee 2014
1/1

De prijs, een initiatief van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds en TechniekTalent.nu, onderstreept welke basisschool uitblinkt in aandacht voor techniek en techniekonderwijs het beste verankerd heeft in het programma. Daarnaast moedigt het andere scholen aan om met techniek aan de slag te gaan. Van de 35 scholen die meedongen naar de prijs, kwam Daltonschool Neptunus als beste uit de bus. De hoofdprijs bestaat uit een wisselbokaal, een oorkonde en een geldbedrag van € 5.000,-.

“Op de Neptunus raken leerlingen, jongens en meisjes, enthousiast en geïnteresseerd in wetenschap, natuur en techniek. Door veel verschillende opdrachten: van onderzoek naar waterdiertjes en luchtkwaliteit tot ontwerp van een stofzuiger of vliegtuigvleugel. Van verkennen en bedenken tot ontwerpen, maken en verbeteren. Leerlingen ontdekken en ontwikkelen hier hun talent”, vertelt Rik Kuiper, coördinator Wetenschap, Natuur en Techniek van de winnende school.

’Neptunus ademt techniek’

De jury wees de Daltonschool Neptunus unaniem als winnaar aan, onder de indruk van de duurzame en geïntegreerde aanpak van techniekonderwijs op de school. Ouders, leerkrachten en bedrijven worden bovendien actief bij het techniekonderwijs betrokken. “Daltonschool Neptunus in Amsterdam ademt techniek”, licht Jan Daams, voorzitter van het Ir. W. Maas Geesteranus fonds toe.

André van der Leest, bestuursvoorzitter van TechniekTalent.nu: “Techniek leert kinderen oplossingsgericht en creatief denken. Bovendien blijkt de kans dat kinderen op latere leeftijd voor een technische richting kiezen groter, als hun interesse voor techniek al op de basisschool wordt gewekt.”

Amsterdam verbetert beeldvorming techniek

Joost van Elten van de gemeente Amsterdam is trots dat een Amsterdamse school de eerste Techniektrofee won. “De aanpak van Neptunus sluit naadloos aan op ons Masterplan Techniek Amsterdam. Met dit Masterplan willen we dat meer jongeren kiezen voor een hoogwaardige technische opleiding. Scholen zoals Neptunus laten zien hoe dat kan.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden