Laatste nieuws:

ALPHEN AAN DEN RIJN, 16 juni 2014 11:49

Nieuwe Leapfrog 3D-printer is 5x sneller (video)

De Leapfrog Creatr HS is de nieuwste telg uit de Leapfrog-familie van 3D-printers. De nieuwe printer is de opvolger van de Leapfrog Creatr en belooft ten opzichte van zijn voorganger onder andere een vijfmaal hogere printsnelheid en een groter bouwvolume.

'
1/1

De ‘HS’ in de naam staat voor ‘High Speed’. Volgens Leapfrog is de printer met een printsnelheid van 30-300 mm/s zo’n vijfmaal sneller dan zijn voorganger. Het printvolume is uitgebreid van 23x27x20 cm naar 27x28x18 cm (met een enkele extruder).

Vernieuwingen

Naast snelheid en volume biedt de Creatr HS ook nog wat andere vernieuwingen. Zo is de printer nu standalone, wat betekent dat prints vanaf een USB-stick gedraaid kunnen worden en aansluiten aan een computer niet nodig is tijdens het printen. Een 4 inch kleuren-LCD en een handig draaiwiel zorgen voor een rechtstreekse besturing van de printer.

Dubbele spuitkop

De 3D-printer wordt nu standaard geleverd met twee spuiteenheden. Hierdoor wordt het mogelijk om twee materialen te combineren in één print. De printer is compatible met ABS, PLA, PVA, Nylon, Woodplastic, Birckplastic en meer. Ook ondersteunt de Creatr HS een in water oplosbaar PVA supportmateriaal, waarmee ingewikkelde 3D-prints met veel overhangende delen gemakkelijker gerealiseerd kunnen worden.

Hogere precisie

De snelheidstoename heeft volgens de specificaties geen deuk geslagen in de precisie van de Creatr HS. De laagdikte is afgenomen van 0.10 mm naar 0.05 mm, wat een positief resultaat zal hebben op de gladheid van de prints.

Leapfrog 3D Printers Creatr HS (high speed) from Leapfrog 3D Printers on Vimeo.

 

bron: Leapfrog

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden