Laatste nieuws:

BERKELEY, CALIFORNIë (VS) / ZüRICH (ZWITSERLAND) , 12 juni 2014 14:17

Robotverkenners (video)

Onderzoekers van UC Berkeley en ETH Zürich hebben een concept ontwikkeld waar bij kleinere robots als verkenner dienen voor grotere en duurdere robots.

'
1/1

Op deze manier kunnen de kleine robots het terrein alvast verkennen voordat hun grote ‘broer’ erachteraan komt sukkelen. Het idee is door de onderzoekers gedemonstreerd op de IEEE robotics conference in Hong Kong. Tijdens die demonstratie lieten ze de minuscule VeloriRoACH van UC Berkeley verkenningswerk uitvoeren voor de StarIETH van ETH Zürich.

Verkenner

De kleine machine werd uitgerust met de mogelijkheid om data over de ondergrond terug te sturen naar de grotere viervoeter. Op de grotere robot zat ook nog een camera gemonteerd zodat de robot de locatie van zijn kleine verkenner kon monitoren. Dankzij deze opstelling kan de verkenner doorgeven of een ondergrond te instabiel is om op te lopen en de grote robot weet dan de exacte plek die ontweken dient te worden.

Pionnen

Tijdens echte scenario’s betekent dat natuurlijk wel dat er verkenner-robots kapot of verloren kunnen raken, maar dat is het hele idee: offer goedkopere robots op zodat je creatie van meerdere miljoenen dollars niet in de modder zakt.

bron: IEEE Spectrum

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden