Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 5 juni 2014 10:31

Japanse robot leest emoties (video)

Softbank Group en Aldebaran Robotics SAS hebben ’s werelds eerste personal robot geïntroduceerd die menselijke emoties kan begrijpen.

'
Rechts
1/2

De robot is ‘Pepper’ gedoopt en kan praten en interactie aangaan met mensen. Pepper is een mensachtige robot die zijn omgeving in de gaten houdt en pro-actief kan reageren dankzij slimme algoritmes. De robot zal uitgerust zijn met de laatste stemherkenningstechnologie, geavanceerde ledematen voor gracieuze bewegingen en emotieherkenning die gezichtsuitdrukkingen en stembuigingen kan detecteren.

Robotmaatje

Pepper kan volgens Softbank Group en Aldebaran Robotics op een natuurlijke manier communiceren met mensen. De robot kan grappen maken, dansen en mensen vermaken dankzij ingebouwde entertainmentfuncties die samen met de robotica-tak van Yoshimoto Kogyo werden ontwikkeld. De robot wordt volgend jaar gelanceerd en zal tegen die tijd ook kunnen leren van zijn dagelijkse interacties met mensen.

Specificaties

De robot is 1 meter 21 hoog, weegt 28 kilo en wordt gevoed door een Lithium-ion accu waar Pepper 12 uur op kan teren. De robot heeft sensoren in zijn hoofd, borstkas, handen en benen. Het hoofd bevat vier microfoons, twee RGB-camera’s, een 3D-sensor en drie aanraaksensoren.

Er zit een accelerometer in de borstkas en een aanraaksensor in iedere hand. De benen zijn uitgerust met twee sonarsensoren, zes lasersensoren, drie botsdetectoren en een accelerometer. Ook is de robot uitgerust met een 10 inch aanraakscherm, Wi-Fi en Ethernet. De robot kan een snelheid halen tot 3 km/u en kan obstakels van 1,5cm hoog overwinnen.

Pepper zal in februari 2015 verkocht gaan worden voor een adviesprijs van 198.000 yen (ruim 1400 euro).

bron: Softbank Group

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden