Laatste nieuws:

DELFT, 26 mei 2014 11:08

Zuid-Hollandse industrie is Smart en wordt nog Smarter

De strategiemiddag Smart Industry in Zuid-Holland, gehouden op 21 mei bij YES!Delft, was een groot succes met 70 deelnemers, 8 krachtige pitches en 16 projectideeën die ter plekke tot stand kwamen. De totale lijst van plannen wordt aangeboden aan de commissie die het landelijke actieplan Smart Industry gaat opstellen.

'
1/1

Enkele geselecteerde ideeën worden uitgewerkt met als doel die op korte termijn te realiseren. Dat wordt gefaciliteerd door de organisatoren van de middag: Gemeente Delft, Holland Instrumentation, InnovationQuarter, KvK en TNO. TNO is mede-initiatiefnemer van Smart industry en zal in de naaste toekomst met partners nieuwe projecten gaan ontwikkelen in Nederland, de regio’s en in Europees verband.

Koplopers in de slimme industrie

Zuid-Holland blijkt te barsten van Smart Industry-producten, -bedrijven en -plannen. Koplopers als Lely, Applikon, S&T maar ook Festo, Visser, Centric, Technolution en Exact voeren al één of meer producten met Smart Industry elementen. Diverse start-ups, binnen en buiten Yes!Delft, komen met revolutionaire ICT-oplossingen. TradeCloud, Urban Heroes, KE-works en Dingify hebben plannen en producten die inkoop, detailhandel, productontwerp en productontwikkeling grondig kunnen veranderen. Typisch aan de ‘Smart Industry’ in Zuid-Holland is de sterke ICT-component, zoveel is duidelijk.

Nieuwkomers

Tegelijkertijd is voor een groot aantal (maak)bedrijven ‘Smart Industry’ nog een relatief nieuw begrip. De implicaties van het gebruik van het internet en ICT op traditionele ontwerp- en maakprocessen en ook businessmodellen is besproken in zes subgroepen. Kansen en bedreigingen zijn geïdentificeerd. Op basis daarvan zijn dus 16 zeer diverse projectideeën opgezet. De aanwezigen konden daar vervolgens op stemmen. Dat vormt de basis voor de selectie waarmee de vijf organisatoren een vervolg opzetten. Daarnaast wordt gewerkt aan een presentatie van de Zuid-Hollandse kampioenen op dit gebied en aan instrumenten om het MKB op weg te helpen in de wondere wereld van Smart Industry.

De bezoekers roemden het feit dat vijf organisaties de handen ineengeslagen hebben om dit te organiseren. Ook de organisatie zelf en de werkvormen kregen lof. Dit leidde tot veel energie en veel toezeggingen om in het vervolg een rol te spelen. Overigens zullen ook Zuid-Hollandse bedrijven die niet aanwezig konden zijn daar nog alle kans toe krijgen.

bron: TNO

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden