Laatste nieuws:

LEUSDEN, 22 mei 2014 10:03

Een miljoen kilo technologische apparatuur gerecycled via RTA

Per mei 2014 is er via de Stichting RTA, Recycling Technologische Apparatuur meer dan een miljoen kilo professionele technologische apparatuur ingezameld. Aan deze mijlpaal is symbolisch aandacht gegeven door het deponeren de miljoenste kilo in een ‘simpel weg' doos. RTA deelnemer Roche Diagnostics, in persoon vertegenwoordigd door Frans van Gurp verrichtte deze handeling tijdens het RTA symposium ‘Schaarste aan grondstoffen en onze technologiebusiness' bij FHI in Leusden.

'
1/1

Het initiatief tot de stichting RTA werd in 2005 genomen door FHI, federatie van technologiebranches, toen de WEEE-wetgeving ook van toepassing werd op professionele technologische apparatuur die Business to Business in de markt wordt gebracht. Inmiddels nemen meer dan 280 bedrijven deel in het RTA-systeem dat ervoor zorgt dat afgedankte apparatuur wordt ingezameld en adequaat wordt verwerkt tot herbruikbare materialen.

Hoewel technologische apparatuur naar haar aard niet erg zwaar is, neemt ook in gewicht de ingezamelde hoeveelheid toe. In 2013 is er een jaarrecord geboekt van ruim 160 000 kilo ingezamelde apparatuur. Via het RTA-systeem lukt het elk jaar om ruimschoots te voldoen aan de Europese doelstellingen voor materiaal hergebruik en nuttige toepassing.

In het symposium werd duidelijk hoe zeer de rol van hergebruik groeiende is in een wereld waar bepaalde cruciale grondstoffen steeds schaarser worden. De stichting RTA streeft ernaar het proces van inzameling, verwerking en de monitoring daarvan zo kosteneffectief mogelijk te laten verlopen. Door daar scherp op te zijn is het gelukt om door de jaren heen de kosten voortdurend verder naar beneden te brengen, ten gunste van de aangesloten deelnemers in het collectief dat RTA is. Deze ontwikkeling is mede te danken aan de ontwikkeling die de markt van verwerkers heeft doorgemaakt. Na eerder met andere partners te hebben gewerkt is het sinds januari 2014 de firma Dusseldorp.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden