Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 8 mei 2014 10:19

Basisschoolleerlingen bezoeken Shell Eco Marathon

Wat is waterstofgas en hoe kan een auto daarop rijden? Het Green Team Twente, bestaande uit elf studenten van de Universiteit Twente die vanaf 15 mei deelnemen aan de Shell Eco Marathon in Rotterdam, geeft antwoord op deze vragen aan Twentse basisschoolleerlingen. Bovendien nodigt het team samen met het bedrijf Maxon Motor en Twente Academy Young leerlingen uit om op 16 mei het Energy Lab van de Shell Eco Marathon te bezoeken.

'
1/1

Kinderen enthousiast maken voor techniek, dat is waar het om draait bij de proefjes die de kinderen doen bij het Green Team Twente. Deelnemers krijgen de kans alles stap voor stap zelf te doen. "Techniek zie je niet alleen, je moet het ook meemaken en voelen. Zo mogen de kinderen ook zelf het gemaakte waterstofgas met een aansteker laten knallen, dat is voor hen een echt feest" vertelt Sander Schotman van Green Team Twente.

Lesprogramma over waterstof

Green Team Twente biedt een lesprogramma over wetenschap en waterstof. In dat programma wordt in een middag duidelijk wat waterstofgas is en hoe vanuit die energie een auto kan rijden. De kinderen maken waterstof, een simpel elektromotortje, doen windtunneltestjes en eindigen met een wedstrijdje ‘wie komt het verst op de energie van een opgeblazen luchtballon'.

Bezoek aan Shell Energy Lab

Als vervolg op het lesprogramma op de basisscholen, bezoeken de schoolklassen op vrijdag 16 mei het Energy Lab van de Shell Eco Marathon, de wedstrijd waar Green Team Twente aan deelneemt. Dit interactieve lab is erop gericht kinderen kennis te laten maken met het begrip energie. Maxon Motor uit Enschede sponsort voor kinderen uit de regio Twente een bezoek aan het Shell Energy Lab. Tijdens de wedstrijd moedigen de kinderen het team aan en na afloop bezoeken ze de paddock. Daar ervaren ze hoe energie uit waterstof toepassing vindt in de praktijk.

Green Team Twente

Green Team Twente bestaat uit elf UT-studenten van verschillende studies (Electrical Engineering, Werktuigbouwkunde, Scheikundige Technologie en Gezondheidswetenschappen). In mei 2014 gaat het team de strijd aan met tweehonderd andere teams tijdens de Shell Eco Marathon in Rotterdam. Bij de Shell Eco-marathon is het de bedoeling om zo efficiënt en zuinig mogelijk te rijden op de gekozen brandstof. Het team presenteerde onlangs hun nieuwe, extreem zuinige waterstofauto: de UTmotive.

De UTmotive rijdt in de UrbanConcept klasse en zal gaan rijden op waterstof. De UrbanConcept klasse stelt extra eisen aan de auto. Zo moet de auto vier wielen hebben en moet de bestuurder rechtop in de auto kunnen zitten. Vorig jaar heeft het team een resultaat behaalt gelijk aan 1 liter benzine op 750 kilometer. Dit jaar behoort 1 op 1000 tot de mogelijkheden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden