Laatste nieuws:

MENLO PARK, CALIFORNIë (VS), 1 mei 2014 13:12

Zelfrijdende Google-auto is heer in het verkeer (video)

Google heeft deze week een video online geplaatst waarin uitgelegd wordt hoe de zelfrijdende auto’s van het bedrijf omgaan met obstakels in het verkeer.

'
1/1

In de video is te zien dat de auto’s rekening houden met stilstaande obstakels, andere auto’s, spoorwegovergangen, wegwerkzaamheden en zelfs heel galant wachten op fietsers en voetgangers.

Uitgestoken hand

Bij kruispunten zal de auto stoppen om te wachten tot de baan vrij is. De auto houdt zelfs rekening met fietsers die van achteren komen en wacht tot die zijn gepasseerd. In de video is ook een fietser te zien die zijn hand uitsteekt. De auto wacht keurig.

Zelfs wanneer de fietser wat twijfelend heen en weer slingert raakt de auto niet van slag. Hoe het systeem van Google presteert in een drukke stad als Utrecht, waar fietsers zich nooit aan de regels houden is helaas niet te zien in het filmpje.

Heer in het verkeer

Goed nieuws voor fietsers en voetgangers dus. Ze hoeven zich om de auto’s van Google in ieder geval geen zorgen te maken. Of zoals een gebruiker van internet-community Reddit het heel treffend verwoordde: “Ik heb liever een Google-auto dan een menselijke bestuurder die zit te sms-en.”

bron: Grist

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden