Laatste nieuws:

MENLO PARK, CALIFORNIë (VS), 22 april 2014 12:58

Snelle magnetische micro-robots maken samen bouwwerken (video)

SRI International heeft robot-bouwvakkers gemaakt op een zeer kleine schaal. Een zwerm van de magnetisch aangedreven micro-machines kan samenwerken om macro-bouwwerken te maken.

'
1/1

Normaliter is het een hele uitdaging om magnetisch aangedreven robots aan te sturen. Dit omdat een extern magnetisch veld alle robots waar het mee in aanraking komt evenredig zal beïnvloeden. De oplossing van SRI is het gebruik van een printplaat (ook een flexibele printplaat is mogelijk) om de magnetische velden te lokaliseren.

Snelle micro-robots

Door de lokale magneetvelden zijn de robots niet alleen zeer precies aan te sturen, ze zijn ook nog eens enorm snel. Ze kunnen zich voortbewegen met een snelheid van 35 centimeter per seconde. Doordat de aansturing extern gebeurt, kunnen de robots daarnaast enorm klein worden gebouwd. De micro-robots van SRI zijn slechts een paar millimeter lang.

Open manufacturing

De micro-robots van SRI zijn onderdeel van Darpa’s ‘Open Manufacturing Program’. Hiermee wil Darpa (Defense Advanced Research Projects Agency) productietechnieken maken met lage kosten en een hoge productiesnelheid.

Mini-fabrieken

Met micro-robots als deze kunnen in theorie mini-fabrieken worden gebouwd die elektronica kunnen bouwen. SRI is echter ook geïnteresseerd in de ideeën van andere onderzoekers.

bron: IEEE Spectrum

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden